Rólunk

A PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft családi vállalkozásként alakult 1993 márciusában. Az alapító, idősebb Süllős Gyula koncepciója egy olyan társaság létrehozása volt, amely nem csupán képes részt venni a közétkeztetési piac élesedő árversenyében, de mindezt minőségi kínálattal teszi. Süllős Gyula hitt abban, hogy a közétkeztetésben is lehet minőségi szolgáltatást nyújtani.

A tulajdonosokhoz köthető, kilenc társaságból álló cégcsoport ma a közétkeztetési piac vezető szereplője. Országszerte több mint 300 intézményt lát el, 1000 főállású alkalmazottat foglalkoztat, és naponta több mint 100 ezer fő részére biztosít étkezést, bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban, idősotthonokban és szociális intézményekben. A cégcsoport képes a hét minden napján napi ötszöri étkezést biztosítani. Közel 170 konyhát üzemeltet, ezek egy része saját tulajdonban van, és több mint 80 saját tulajdonú gépjárműjével szállítja a kész ételeket az intézményekbe.

A társaság Magyarországon, egyedülálló módon, elsőként vezetett be öt különböző nemzetközileg elismert minőség biztosítási rendszert. A konyhák a HACCP Magyar Élelmiszerkönyv 2-1/1969 számú előírásainak és az ISO 22000 Élelmiszer-biztonsági rendszernek megfelelően működnek. A teljes vállalati működés ellenőrizhetőségét szavatolja az ISO 9001 Minőségirányítási rendszer, míg az ISO 14001 Környezetirányítási rendszernek való megfelelés a környezetvédelem, a hulladék-kezelés területén biztosít kiemelkedő teljesítményt. Az MSZ 28001:2008 (OHSAS 18001:2007) rendszer a munkahelyi egészségvédelem területén a munkavédelem átláthatósága mellett, megfelelően gondoskodik a biztonságos és egészséget nem veszélyeztetető munkavégzés feltételeinek kialakításáról. Mindez látható és ellenőrizhető garanciát jelent a minőség folyamatos biztosítására.

Az étlapokat, menüsorokat minden esetben dietetikus szakemberek felügyelete mellett állítják össze – messzemenőkig figyelembe véve a megrendelők és a fogyasztók igényeit, elvárásit. Kiemelt figyelmet fordít a cég az egészséges életmód támogatására: a Vállalkozásunk Magyarországon elsőként vezette be a reformkonyhát a közétkeztetésben. A cégcsoport a rendelkezésre álló feltételek mellett minden szolgáltatási területen képes és kész biztosítani a legkülönfélébb diétás menüket is (tojás-, liszt-, tej érzékeny és hozzáadott cukormentes, pépes, epekímélő), amelyeket dietetikus bevonásával, a speciális előírásoknak megfelelő körülmények között készítenek szakemberei.

A vállalatcsoport a lehető legnagyobb mértékben törekszik a helyi alapanyagok beszerzésére, a helyben élők foglalkoztatására.

A PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. folyamatosan figyelmet fordít munkatársai képzésére, a legkorszerűbb technológiák alkalmazására, a minőség javítására – mindezt nagyvállalatként is családias, kellemes hangulatban.

A cégcsoport számokban:

  • Naponta több mint 100 ezer fő részére biztosított étkezés
  • 1000 alkalmazott
  • Több mint 300 intézmény ellátása
  • Közel 170 főző- és tálalókonyha működtetése
  • Naponta 48.000 reggeli, 2.300 tízórai, 81.000 ebéd, 32.000 uzsonna, 2.300 vacsora
  • Több mint 80 saját tulajdonú tehergépkocsi
  • 5 minőségbiztosítási rendszer (HACCP, ISO 9001, ISO 14001, ISO22000; MSZ 28001:2008)