Társadalmi felelősségvállalás

A cégcsoport számára a társadalmi felelősségvállalás az üzleti alaptevékenység része – a társaság hitvallása szerint, minden cég visszaadni tartozik annak a társadalomnak, amely azt sikeres vállalkozássá tette. A társaság nagyvállalatként is megtartotta hagyományos, családközpontú értékrendjét: a munkatársak tisztelete, megbecsülése, a szakmai korrektség és az értékteremtés igénye jelentik a vállalati filozófia alapjait.

A PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. rendkívüli hangsúlyt fordít a környezet védelmére, a helyi alapanyagok alkalmazásával mérsékli a károsanyag-kibocsátást, folyamatosan csökkenti vízfogyasztását, és az ISO 14001:2005 környezetirányítási rendszernek megfelelően kezeli a hulladékot, oktatja kollégáit, illetve a környezetirányítási rendszernek megfelelő beszállítókat alkalmaz.

A cégcsoport szívesen áldoz a közösségek megerősítéséért – így a társaság több esetben támogatta az általa ellátott intézmények rendezvényeit, és szállított kedvezményesen ételt iskolai bálokra, karácsonyi összejövetelekre.

A társaság sokrétű támogatási tevékenységet folytat. Támogatta már iskolai kiállító terem létrehozását, országos sakk kupa megrendezését, illetve női focicsapat szponzorációjával is közreműködött közösségi értékek kialakításában. Emellett folyamatosan vesz részt jótékonysági akciókban helyi-, és országos szinten egyaránt. Az alapító hagyományait követve elkötelezett támogatója a Vasas Sportklubnak, a magyar ökölvívásnak, számtalan kisebb-nagyobb helyi küzdősport csapatnak, valamint az FTC jégkorong csapatának. Nehéz helyzetű fiatal sportembereket és olyan kiváló világ- és európa bajnokot is támogat, mint Kucsera Gábor, vagy a méltán híres Vass Dóra többszörös magyar bajnok. Közel 400 sportolónak nyújt közvetve, vagy közvetlenül segítséget, támogatást.