Reformétkeztetés elsőként

Magyarországon az elsőként vezettük be a reformétkeztetést a közétkeztetési szektorban 2005-ben a XI. kerületben. Társaságunknál mindenkor, minden szolgáltatási területen számítógépes programmal a gyerekek korának megfelelően számolják ki a napi kalória, fehérje szénhidrát ásványi anyagok bevitelének mennyiségét. Ezt szakképzett dietetikus ellenőrzi, hogy valóban reformétkezés legyen a szolgáltatás.

A reform étkeztetés fő szempontjai

    • Csökkenteni kell a szénhidrát bevitelét, valamint a só használatát vissza kell szorítani
    • Növelni kel a fehérhúsok fogyasztását, mint a pulyka és csirke, hal
    • Tejes termékeknél a savanyított az ajánlott. (Joghurt, kefir, sovány egyszerű sajtok
    • A magvas ételeket mennyiségét növelni kell.
    • A főzelékek heti kétszeri adagolása egyszerű étellel.

  • A vöröshúsok száműzése az étlapról, a nehéz ételek kizárása.
  • Naponta gyümölcs és ásványvíz fogyasztása, az édes sütemények abszolút korlátozása.
  • Reggelinél és uzsonnánál előnyben kell részesíteni a növényi alapanyagból készült kenős krémeket, mézet, gyümölcsteákat.
  • Csapvíz helyett minőségi ásványvíz.